“Wat gevoeld wordt wil geleefd worden”

Yoga “Speciaal”

Yoga “Speciaal” is een individuele begeleidings vorm voor mensen (m/v) die leven met chronische pijn.

Als ervaringsdeskundige weet ik hoe het is om te leven met chronische pijn, en de gevolgen daarvan. In 2010 werd ik in een stressvolle periode van mijn leven geconfronteerd met hevige pijn in bekken en onderrug, en volgde later de diagnose Artrose en Fibromyalgie. De aanhoudende pijn beperkte mij enorm in mijn bewegingsvrijheid en energie. Het nodigde mij uit om mijn grenzen nog duidelijker te voelen, en bewuster om te gaan met mijn lichaam. In vele jaren ontwikkelde mijn lessen zich van fysieke Hatha Yoga lessen naar Mindfulness Yoga lessen. Verstillende lessen om niet langer de doener te willen zijn, maar de waarnemer van alle gevoelens en gedachten. Om op een zachte wijze grenzen te verkennen, en meer ruimte en vrijheid te ervaren in de pijn.

Na jaren aanhoudende pijn, en een lange lijst van therapieën om van de pijn af te willen komen, kwam ik in aanmerking voor een 2-weeks intensief traject bij Real Health. Daar werd ik me voor het eerst bewust gemaakt van wat chronische pijn is. Dat de pijn niet gekoppeld is aan weefselschade, maar te maken heeft met een verandering in het zenuwstelstel (ruggenmerg + brein) als gevolg van stress en overbelasting. Ik leerde hoe ik met de pijn om kan gaan in plaats van het weg te willen hebben. Met als natuurlijk gevolg een bijna pijnvrij leven en veel meer levensenergie. Deze ontwikkeling heeft mij geïnspireerd om een ieder die leeft met chronische pijn individueel te willen begeleiden en ondersteunen in zijn of haar persoonlijke proces.

Yoga “Speciaal” kan een grote bijdrage leveren aan jouw kwaliteit van leven door verandering van gedrag. Het leert je om anders te kijken naar en om te gaan met chronische pijn. Je leert jouw grenzen te verkennen, en te accepteren dat het is zoals het is. Het zorgt voor meer balans in je belastbaarheid. Om in de pijn die er is meer energie en levenskwaliteit te ervaren. Er worden verschillende thema’s aangesproken die je bewust maken van hoe je met jezelf en je pijn omgaat. De begeleiding wordt in een prettige en ontspannen sfeer gegeven, om je veilig en op je gemak te voelen bij jezelf.

Yoga “Speciaal”

  • Geeft ontspanning, vreugde en vrijheid in de pijn die er is
  • Geeft je kracht en zelfvertrouwen
  • Verbetert concentratie en ademhaling
  • Verbetert je slaap- en leefritme
  • Zorgt voor meer waarde in je leven

“Als je doet wat je altijd deed, zal je krijgen wat je altijd kreeg”!