“Ik stel mijzelf open voor een nieuwe zienswijze”

Mijn visie op Yoga!

Yoga is veel meer dan alleen maar het rekken, strekken en lenig willen worden. Voor mij gaat Yoga over het verlangen om in verbinding te leven met jezelf en alles wat er is! Om je bewust te zijn van jezelf in alles wat er werkelijk plaatsvindt in het moment. Yoga gaat niet over “doen”, maar over het voelen en ervaren van jezelf in elke houding. Elke houding geeft je een spiegel om je bewust te worden van hoe jij met jezelf omgaat. Niet je houding belangrijker maken dan jezelf! Niet iets willen presteren! Of beter willen zijn dan de ander! Yoga is leren ontvankelijk te zijn, in plaats van iets te moeten doen om iets voor te willen stellen of te willen bereiken. Door yogahoudingen te ontvangen in plaats van te “doen” ervaar je weer ruimte in jezelf en voel je weer verbinding met jezelf.

Met deze benadering van Yoga onderscheid ik mij van vele anderen. Waar het bij vele om de fysieke beleving gaat, neem ik je mee naar een diepere laag in jezelf, om op energetisch niveau te helen en diepere ontspanning te ervaren. Daar hoef je niet lenig voor te zijn. Er is niets wat je moet kunnen en er is niets wat moet lukken. In mijn lessen leer je ontvankelijk en aanwezig te zijn in elke beweging en houding om je bewust te zijn van jezelf. Ik begeleid je met mijn woorden in elke beweging die je maakt naar jouw houding op dat moment. Die hoeft niet perfect te zijn!

Jij bent je eigen leermeester, je wordt niet in je houding gecorrigeerd. Ik laat je je eigen ruimte verkennen om jouw grenzen te voelen en waar mogelijk vanuit zachtheid te vervagen. In elke beweging of houding is er tijd om je bewust te zijn van hoe jij met jezelf omgaat. Welke spieren je aanspant die misschien niet nodig zijn, wanneer jij je adem vast houdt terwijl die mag blijven stromen, of waar je aandacht naar toe gaat buiten jezelf. Wat doe je met jezelf waardoor je geen ruimte ervaart? Steeds opnieuw word je er aan herinnerd jezelf te blijven voelen en ontvankelijk te zijn voor dat wat er werkelijk plaatsvindt in het moment.

Hierdoor doen de houdingen zichzelf in plaats van dat jij ze moet doen en ontstaat er contact, zachtheid, ruimte, kracht en vertrouwen. Je voelt weer de verbinding met jezelf en met alles wat er is. Hoe het ook maar is!

Yogalessen om je bewust te worden van jezelf.
Ruimte, rust en vrijheid te ervaren in jezelf.
Yogalessen om weer thuis te komen bij jezelf!

In het gastenboek lees je de ervaringen van diverse cursisten.