“Meditatie begint daar waar jij stopt met strijden.”

Meditatie

Meditatie is geen methode of gewoonte, maar een staat van “Zijn” waarin geen ik-gerichtheid is. Meditatie gaat over de relatie met jezelf, om jezelf te leren kennen voorbij het persoonlijke. Het leert je om bewust aanwezig te “Zijn” met wat er op dat moment leeft in jou. Dat kan van alles zijn; onrust, vreugde, verdriet, pijn, boosheid, stilte, angst, enthousiasme… Door één te zijn met hoe je je werkelijk voelt, ontstaat er ruimte van binnen, meer verbondenheid en innerlijke rust.

Meditatie kan je helpen om de verbinding met je hart, of voelend vermogen te openen waardoor je met meer betrokkenheid, vertrouwen en verantwoordelijkheid met jezelf en je omgeving om zult gaan. Het kan je helpen om los te komen uit de stroom van gedachten die de aandacht vaak gevangen houdt en je ervan weerhoudt om in het moment aanwezig te zijn. Het steeds opnieuw ervaren van de diepere laag in jezelf, maakt je los van je gewoontes en laten je vertrouwd raken met een andere kwaliteit van jezelf dan waar je doorgaans in leeft.

Meditatie is een belangrijk onderdeel van elke Yoga les om tot een dieper zelfinzicht te komen.

De Tandava Meditatie is een bewegende meditatie op de adem die tevens als basis dient voor het geven en ontvangen van de Yoga van de Aanraking. Je wordt uitgenodigd je natuurlijke ademstroom te volgen om van daaruit te voelen waar je lichaam van zelf bewegen wil.