Gevoelens zijn niet goed of slecht. Ze zijn. Voel maar!”

Yoga

Yoga gaat over de verbinding met jezelf.
Het bewust ervaren van dat wat werkelijk plaats vindt in het moment.
Yoga leert je bewuster, soepeler en oordeelvrij om te gaan met jezelf en alles om je heen.

Mijn achtergrond is de Hatha Yoga, wat een lichaamsgerichte yoga is.
Persoonlijke en spirituele ontwikkeling hebben mijn lessen een geheel eigen sfeer gegeven met een verdiepende werking op het energielichaam. Mindfulness Yoga is een vorm van Hatha Yoga waarbij meditatie en het natuurlijk proces van je adem de basis vormt in elke houding en beweging. Dynamische en verstilde houdingen wisselen elkaar af en worden vloeiend en met volledige aandacht uitgevoerd.

Je wordt uitgenodigd om op een zachte manier je grenzen te verkennen. Je aanwezigheid in elke oefening brengt vanzelf een proces van innerlijke vertraging op gang wat rust en ruimte geeft om je van moment tot moment gewaar (mindfulness) te zijn van wat er zich afspeelt in je lichaam, adem, gedachten en gevoelens. In elke houding is er ruimte voor verstilling om waar te nemen en te ontspannen in wat er voelbaar is. Door dit volledig gewaar zijn van jezelf leer je te luisteren naar wat je lichaam je te vertellen heeft en zul je je weer thuis voelen bij jezelf.

Elke yogales staat op zich, waarin gebruik wordt gemaakt van verschillende oefeningen, thema’s, inspirerende teksten, meditatie, muziek en stilte om je bewustzijn te verdiepen en meer ruimte en vrijheid te ervaren in jezelf.

Luister hier naar een van mijn lessen om kennis te maken met Yoga Sadana en Aanraking in Rosmalen.

Voor personen die leven met chronische pijn is het meer ondersteunend de lessen “Yoga Speciaal” te volgen. Dit is een milde vorm van yoga met coaching om te leren leven met je pijn.