“Het enige wat constant is is de verandering”

Over mij!

Mijn naam is Janneke van de Ven, geboren en wonende in Rosmalen. Na de geboorte van mijn oudste dochter (1997) kwam ik in contact met Hatha Yoga. Om de inspiratie en rust die ik voelde door te kunnen leren geven aan een ieder die daar ook naar verlangt, besloot ik in 2003 de opleiding voor Yoga Docente te volgen. Met als specialisatie een Adem jaartraining en een training Adem en Ontspanning van Dixhoorn. Vanaf die tijd is Yoga steeds meer een levenswijze geworden en heeft het een belangrijke plaats ingenomen in mijn leven. In 2007 ben ik gestart als zelfstandig Yoga docente in Rosmalen.

Uit eigen ervaringen weet ik hoe Yoga het leven positief beïnvloedt, en is het voor mij een weg naar meer rust, ruimte en vrijheid. Op basis van mijn ervaringen en ontwikkeling ervaar ik het als een uitdaging om de positieve uitwerkingen uit te dragen naar anderen, zodat ook zij kunnen ervaren hoe deze het leven positief beïnvloeden.

Naast mijn ontwikkeling in Mindfulness Yoga heb ik me ook ontwikkelt in het geven van Intuïtieve Massages, ook wel “Yoga van de Aanraking” genoemd. Een massagevorm die zich kenmerkt door zachte, energetische aanrakingen, die je weer in verbinding met jezelf brengt.

Om geïnspireerd te worden en bewust te blijven van mijn persoonlijke en spirituele ontwikkeling volg ik met regelmaat workshops, cursusweken, retraites of een opleiding. Om ook individuele processen, in combinatie met Yoga, Meditatie, Ademwerk en/of Massage, diepgaander te kunnen begeleiden. Als ervaringsdeskundige verdiep ik me op dit moment in behandelwijze om mensen met chronische pijn te coachen in hun pijn proces. Lees hier meer over in het traject “Zijn met Pijn”.

Naast mijn werkzaamheden in mijn praktijk ben ik graag sportief bezig. Fietsen en wandelen in de natuur, zwemmen, qigong, bio-danza en estatic dance. Maar ook van een fijn boek lezen, muziek luisteren of maken, relaxen in de sauna, of een bezoek in een filmhuis of theater, word ik erg blij.