“Aanraken is een weg naar voelen, een weg terug naar jezelf!”

Geraakt worden door aanraking!

Aanraken en aangeraakt worden is een essentiële behoefte van de mens om lichamelijk en emotioneel te kunnen ontwikkelen. Vanuit de angst om geraakt te worden leven we echter veelal teruggetrokken in onszelf. We laten ons slechts nog functioneel, zonder intimiteit of liefde aanraken, waardoor we het werkelijke contact met onszelf en met anderen missen en ons alleen en afgesloten voelen.

Aanrakingen helpen je om weer voeling te krijgen met je eigen lichaam en in verbinding te leven met jezelf en alles om je heen. De Kasmirische Massage, ook wel “Yoga van de Aanraking” genoemd, is een intuïtieve (meditatieve) massage die je zowel de lichamelijke beleving van het aanraken, als de emotionele beleving van het aangeraakt en geraakt worden laat ervaren. Het geraakt worden door aanraking brengt je weer in contact met jezelf. Om je dichter bij jezelf te voelen in het contact met de wereld om je heen.

Door fysieke aanrakingen wordt het oxytocine gehalte (knuffelhormoon) in het lichaam op natuurlijke wijze verhoogd. Wat zorgt voor minder stress en spanning. Mensen die leven met chronische pijn hebben een lager gehalte van oxytocine in hun bloed. Hoe lager dit gehalte is hoe meer stress en pijn ze ervaren. Juist voor deze doelgroep is het aangeraakt worden van essentieel belang. Om meer rust en ontspanning in zichzelf te ervaren, en het zenuwstelsel te kalmeren. Wat een pijn dempende werking heeft.