“Ik breng vitaliteit en kracht in mijn lichaam door beweging”

“Yoga Speciaal”

“Yoga Speciaal” is een milde vorm van Yoga, met coaching voor personen (m/v) die leven met chronische pijn, en weer de regie over hun leven willen nemen. De lessen zijn toegankelijk voor iedereen die nog fysiek kan bewegen maar door bewegingsangst meer begeleiding nodig heeft om weer onbevangen te kunnen bewegen.

Door chronische pijn leef je vaak niet meer het leven wat je jezelf graag wenst, en ben je veelal in de vermijding gegaan om te voorkomen dat de pijn erger wordt. In elke les wordt een bepaald thema over chronische pijn besproken die je bewust maakt van hoe je met jezelf en je pijn omgaat. Je leert om lichaams bewust te bewegen in plaats van pijn gestuurd, om je grenzen te verkennen en met bewuste aandacht je belastbaarheid weer op te bouwen.

De les wordt aangepast op ieders individuele fysieke mogelijkheden door gebruik te maken van hulpmiddelen. Met eenvoudige oefeningen en bewegingen op de grond en/of op een stoel zoeken we in elke les de balans tussen inspanning en ontspanning. Alle aspecten van Yoga komen aan bod, zoals; dynamische en verstilde houdingen, meditatie, ademhalingsoefeningen, ontspanningsoefeningen, visualisatie, klankheling, slaap Yoga, onbevangen bewegen.

Het volgen van “Yoga Speciaal” levert een grote bijdrage aan jouw leven met chronische pijn. Elke les geeft je de ervaring van meer energie en bewegingsvrijheid, met als gevolg meer levenskwaliteit met de pijn die er is.

De les wordt in een prettige en ontspannen sfeer gegeven in een groep van maximaal 7 personen. Tijdens de les is er ruimte om te delen met elkaar, om je ondersteund te voelen in jouw pijn proces.

Als het voor jou nog niet past om Yoga en Coaching in een groep te volgen, is het ook mogelijk om je individueel te laten begeleiden in het traject “Zijn met Pijn”