“Wat gevoeld wordt wil geleefd worden”

“ZIJN met Pijn”

“ZIJN met Pijn” is een coaching traject voor iedereen (m/v) die leeft met chronisch pijn. Om weer de regie over je leven te kunnen nemen door je bewust te worden van jezelf in je pijnlichaam.

Als ervaringsdeskundige weet ik hoe het is om te leven met chronische pijn en de gevolgen daarvan. In 2010 werd ik in een stressvolle periode van mijn leven geconfronteerd met hevige pijn in bekken en onderrug, en een enorm energie tekort. Na diverse onderzoeken kreeg ik de diagnose Artrose en later Chronisch Vermoeidheids syndroom en Fibromyalgie te horen. Waarvan ik dacht dat dit de pijn en klachten zou verklaren!? De aanhoudende pijn beperkte mij enorm in mijn bewegingsvrijheid. Waardoor ik naar een oplossing bleef zoeken in vele therapie vormen. Die echter op langere termijn geen verbetering gaven.

Na jaren aanhoudende pijn, en een lange lijst van therapeuten, om van de pijn af te willen komen, kwam ik in aanmerking voor een 2-weeks intensief traject bij Real Health. Daar werd ik me voor het eerst bewust van wat chronische pijn is. Dat de pijn niet gekoppeld is aan weefselschade, maar te maken heeft met een verandering in het zenuwstelstel (ruggenmerg + brein) als gevolg van langdurige stress en overbelasting.

Ik leerde hoe ik kan “Zijn” met de pijn in plaats van de pijn weg te willen hebben. Het nodigde mij uit om mijn grenzen nog duidelijker te voelen, en bewuster om te gaan met mijn lichaam en belastbaarheid. Om op een zachte wijze mijn grenzen te verkennen, en meer ruimte en vrijheid te ervaren in de pijn. Met als natuurlijk gevolg een bijna pijnvrij leven en veel meer levensenergie en vreugde.

Diverse opleidingen, trainingen, workshops, en het bewust worden van mijn eigen pijnlichaam, hebben mij thuis gebracht bij mezelf. Alles wat ik geleerd, ervaren en ontwikkeld heb in mijn leven, komt in het coaching traject “ZIJN met Pijn” samen tot één geheel. Wat mij inspireert om een ieder die leeft met chronische pijn te willen ondersteunen en begeleiden in zijn of haar pijn proces.

“ZIJN met Pijn” is een zelfmanagement traject die een grote bijdrage kan leveren aan jouw kwaliteit van leven door verandering van gedrag. Het maakt je bewust van je gedachten, gevoelens en emoties. Het leert je om anders te kijken naar, en om te gaan met chronische pijn. Je leert jouw grenzen te verkennen en te accepteren dat het is zoals het is. Het zorgt voor meer balans in je belastbaarheid. Om in de pijn die er is meer energie en levenskwaliteit te ervaren. Het traject heeft een holistische visie waarin verschillende thema’s op fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel gebied worden aangesproken. Die je bewust maken van hoe jij met jezelf en je pijn omgaat. De begeleiding wordt in een prettige en ontspannen sfeer gegeven, om je veilig en op je gemak te voelen bij jezelf.

“ZIJN met Pijn”

  • Geeft ontspanning, vreugde en vrijheid in de pijn die er is
  • Geeft je kracht en zelfvertrouwen
  • Verbetert concentratie en ademhaling
  • Verbetert je slaap- en leefritme
  • Zorgt voor meer beweging en waarde in je leven

“ALS JE DOET WAT JE ALTIJD DEED, KRIJG JE DAT WAT JE ALTIJD KREEG”!